Aanbod

Individueel consult draagdoek

In een individueel draagconsult krijg je de nodige informatie om je baby correct te leren dragen en leer je een knooptechniek aan. Dat kan een buik-, heup- of rugknoop zijn. Er wordt hierbij geluisterd naar je vragen en rekening gehouden met je wensen, zodat we een doek en knoop vinden die bij jou en je kindje past. We oefenen eerst met speciale draagpoppen. Pas wanneer je de techniek goed onder de knie hebt oefenen we met je kindje.

Een individueel draagconsult duurt gemiddeld anderhalf uur (eventuele troost- of borstvoedingspauzes inbegrepen). Je kindje is welkom, maar breng dan liefst ook een oppas mee. De knooptechniek leren vraagt namelijk best wel concentratie.

Individueel consult draagzak

Een draagzak ziet er simpel uit, maar is toch vaak moeilijker dan je denkt. Het moet je echt passen, je kan het niet op voorhand kopen. Iedereen heeft een ander postuur en je baby moet er zich comfortabel in voelen. Vergelijk het maar met een paar schoenen kopen: wat voor iemand anders goed is, is het niet per se voor jou.

Omdat het aanbod in de draagwereld zo snel verandert, heb ik (voorlopig) de tijd niet om up-to-date te zijn met wat er op de markt is. Ik heb dus geen uitgebreid aanbod aan draagzakken en tussenvormen. Dit is een bewuste keuze, vermits mijn kinesitherapiepraktijk ook heel wat  inspanningen vraagt. Ik kan je echter wel de nodige informatie geven om je baby correct te leren dragen en je aanleren hoe je je kindje in een ergonomische voorgevormde drager steekt. Zo’n drager kan een draagzak, hafl-buckle of mei tai zijn. Dit kan handig zijn wanneer je wil weten waarop je moet letten voordat je een draagzak koopt of wanneer je een draagzak hebt maar niet goed weet hoe je die moet gebruiken. 

Dit soort consult duurt gemiddeld een uur. Je kindje is welkom, maar breng dan liefst ook een oppas mee. Het draagsysteem leren kennen vraagt namelijk best wel concentratie.

Opvolgconsult

Een opvolgconsult kan nuttig zijn als je in het begin van de zwangerschap een consult hebt gehad, maar nog eens onder begeleiding wil oefenen met de draagpop. Ook bij een tweede kindje kan een heropfrissing nuttig zijn. Ben je na één consult nog niet helemaal zeker van je stuk? Dan kan je ook daarvoor een opvolgconsult aanvragen.

Een opvolgconsult duurt gemiddeld 30 minuten. Je kindje is welkom, maar breng dan liefst ook een oppas mee.

Infosessie

Tijdens een infosessie geef ik aan de hand van een presentatie uitleg over dragen. Ik probeer een groepje (toekomstige) ouders warm te maken om hun kindje te dragen op een interactieve manier. Waarom zou je je kindje dragen? De juiste houding van je kindje in het draagsysteem komt aan bod. Je maakt kennis met verschillende draagsystemen en knooptechnieken. Al jullie vragen worden beantwoord.

Workshop

Ken je een aantal mama’s met baby’s van ongeveer dezelfde leeftijd? Zin in een gezellige en leerrijke namiddag? Dan is een workshop babydragen echt is voor jou!
Een workshop wordt samen met jou op maat afgesteld, zodat de juiste kooptechniek gekozen wordt. Na een korte uitleg over de correcte draaghouding gaan we aan de slag met een uitgebreide demonstratie en oefentijd met de poppen.

Cadeaubon

Ben je op zoek naar een nuttig cadeau voor een kersverse mama of papa? Dan is een Lekker dicht cadeaubon geschikt voor jou! Je kiest zelf het bedrag dat je wil spenderen. De cadeaubon is inzetbaar voor alle formules.

Zit jouw ideale formule er niet bij? Stuur me gerust een bericht, misschien kunnen we iets regelen.